raar
Door: Kathleen
Blijf op de hoogte en volg Kathleen
21 Augustus 2004 | Zuid-Korea, Seoel
Een andere aparte gebeurtenis is het uitgaan hier. Als je naar de kroeg gaat met vrienden krijg je altijd een plek toegewezen door het personeel. Daar ga je zitten en bestel je drinken en eten. Je moet altijd ook iets te eten bestellen, het is heel erg onbeleefd om dat niet te doen. Met andere woorden, je eet en drinkt de hele nacht met je vrienden. Maar kennismaken met andere mensen in de kroeg is er niet bij.
Als je zin hebt om te dansen kan je ook naar een club gaan, het drinken is daar echter veel duurder en de muziek staat er zo hard dat je met niemand kan praten. Maar eigenlijk geldt dat wel voor overal waar je komt, het is nooit stil. In iedere kroeg of restaurant waar je komt staat de muziek heel hard, de koreanen schreeuwen hier makkelijk overheen, maar mijn stembanden hebben het heel zwaar.
En als je dan een keer in een park loopt is er nog steeds veel herrie. Er zitten hier namelijk krekels in de bomen en het is voor hen paringseizoen. Dat betekent dat ze echt een onvoorstelbaar hard geluid voort kunnen brengen, heel erg irritant. Maar waarschijnlijk is dat binnenkort ook wel weer over.
Nu ga ik echter slapen, morgen zet ik wel weer wat meer dingen op de site, wat foto's van de campus enzo. Het is echt zo leuk om iedere keer als ik de site open weer nieuwe berichtjes te zien! Heel erg fijn om ook wat dingen vanuit het thuisfront te horen. Want hoe leuk en gaaf het hier ook is, ik mis jullie allemaal best wel.
X kath
21 Augustus 2004 - 17:07
Pleun:
Hee wijffie, hoe is het? wel grappig wat je schrijft hierboven. Ik blijf kijken naar je berichten en denk aan je. veel plezier en ook sterkte. Kus Pleun -
21 Augustus 2004 - 20:45
Suus:
Hi Kat, super dat je het nu al zo naar je zin hebt!
Ennuh... is het waar wat je hebt gelezen over de stank van de Koreanen? Dat komt misschien wel door al die gefrituurde kakkerlakken die ze daar eten!! -
22 Augustus 2004 - 10:08
Mama:
ik heb maartje gesproken als het goed is gaat ze ook je site bezoeken
gr. kus mam en natuurlijk pap -
22 Augustus 2004 - 11:06
Marthe:
hee kath!
k waan me ook n beetje in z-korea, als k t allemaal zo lees... echt leuk!
veel plezier,
liefs marthe -
22 Augustus 2004 - 11:49
Kamer 3&5:
wij delen marthe's gevoel -
22 Augustus 2004 - 11:54
Kamer 5:
Terwijl ik het lees lijkt het alsof alles om me heen verandert. En even, heel even maar waan ik mij temidden het bruisende stadsleven van Seoul... -
22 Augustus 2004 - 12:14
Kamer 3&5:
wij delen marthe's gevoel -
22 Augustus 2004 - 14:17
Kamer 7:
Ik deel het gevoel van van daan. -
22 Augustus 2004 - 14:18
Kamer 7:
he kan jij trouwens ook terug praten, das gezellig. -
22 Augustus 2004 - 14:34
He kamer 7 jij ging toch koffie zetten? -
22 Augustus 2004 - 14:36
Kamer 7:
Als jij voor een lange vinger zorgt -
22 Augustus 2004 - 14:37
Kamer 5:
Een dikke vinger kun je krijgen! -
22 Augustus 2004 - 16:17
Kamer 4:
Heej zeg kamer 5 lullo gast kerel. MEUI is een LesCoeurs woordje; ze vinden het fijn dat je net als kamer 7 zo lescoeurs bij ons integreerd... -
22 Augustus 2004 - 16:18
Kamernummers:
1 geile oc-er, 2 Juultje, 3 Kissenger, 4 den dronkelaar, 5 Momfie, 6 Britt, 7 Zatje, 8 Toobster, 9 M'lon. Zo klopt het toch? -
22 Augustus 2004 - 17:02
Hee Kath! ook kamer 9 heeft de weg via het internet naar seoul gevonden. Fijn zo te horen hoe het gaat. Sorry dat ik je geen gedag meer heb kunnen zeggen dinsdag! geniet van de krekels, hier zitten de bouwvakkers op t dak s ochtends: ook lang niet alles! -
23 Augustus 2004 - 03:54
Kamer 331:
Jemig, heb lijkt zo bijna wel een huischatsite te worden, gaaf! Goed om even de kamernummers te weten, dan weet ik tenminste om wie het gaat. Ik heb vannacht niet geslapen, nu echt veel zin in HUISKOFFIE! Wie gaat er zetten? -
23 Augustus 2004 - 06:47
Donny Pelleboer:
he Kat ze gebruiken je site inderdaad als chatsite. leuk om al je rare belevenissen te lezen. zo te horen heb je het wel naar je zin, leuke foto's, ziet er heel mooi uit allemaal. jess zit nu in der kamertje in zaandam het is er echt leuk we hebben er een leuk weekend gehad. en in de garage staat er een ferrari, een harley davidson en nog wat leuk speelgoed. in zaandam hebben ze dus ook mooie dingen. rustig aan tot horens! d x do! -
23 Augustus 2004 - 08:23
Sandra:
Hoi Kathleen,
Na ruim 2 1/2 jaar net terug uit Sri Lanka en soms wat moeite met weer integreren in Nederland (het is koud en het regent, yuk !). Het is herkenbaar en leuk om jou eerste belevenissen te lezen, alles is nieuw en raar, maar het gekke is dat na een tijdje veel gewoon is. Voor mij is Nederland nu soms erg raar. Wat ik wel altijd erg raar ben blijven vinden zijn de srilankaanse stelletjes. Je houd je zeker geen handjes vast zoals bij jou daar en handtassen koop je alleen voor je vriendinnetje en een zoen in het openbaar is zelfs als je getrouwd bent not done, maar wat niet mag gebeurd toch en voila, bij gebrek aan bosjes en nachtleven zit iedereen achter een paraplu te knuffelen, zoenen en ..... meer dus in het volle daglicht. En dat gewoon bij mij om de hoek op de muren van het fort, wat nu preuts!? En dan moet je wel lef hebben ook want opgeschoten pubers hadden het paraplu-stelletjes chanteren als lucratieve bijbaan ontdekt. Iets wat goed werkte want ontdekking staat gelijk aan een huwelijk met die partner of juist geen huwelijk omdat je kansen zijn verkeken op de huwlijksmarkt.
In het ieder geval veel plezier met het ontdekken van nog veel meer 'rare' dingen zowel in Korea als in Nederland.
Sandra -
23 Augustus 2004 - 09:55
Bart:
doet ie het? -
23 Augustus 2004 - 11:52
Flemming:
He lekker ding mis je ook, ongetwijfelt net zo als de rest van Nederland. Ik heb samen met pa en Don jesse in zaandam geinstaleerd dus ook het leven hier gaat door. Zo te horen heb je al wat mensen leren kennen Ondanks dat het moeilijk gaat met al die herrie.Ik mis jou ook best wel veel liefs je broertje X x x x x x x x x x x -
23 Augustus 2004 - 18:45
Mamam:
hi kath het is maar druk met de kamer nummers.Druk bij jou in Seoul.....en in Dirkshorn is het heel rustig geworden.Alles is weer uit het nest gevlogen,dus maar weer wachten dat er weer ontstrest periode aankomt.Dan leeft Dirkshorn ook weer een beetje op. Kus van die mama uit Dirkshorna.